Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, ultraj şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

 

Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele:

La data de 07.12.2019, în jurul orei 22:45, inculpatul conducea autoturismul personal pe un drum judeţean din zona rurală a judeţului Suceava, deşi anterior consumase băuturi alcoolice.

Inculpatul a fost depistat în trafic de un echipaj de poliţie şi a fost oprit pentru control de unul dintre lucrătorii de poliţie din cadrul acelui echipaj.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică şi a declarat că nu are la el nici un document, motiv pentru care lucrătorii de poliţie l-au invitat la sediul postului de poliţie din apropiere, în vederea identificării.

În aceste împrejurări, inculpatul i-a promis foloase materiale, respectiv o sumă de bani neprecizată, lucrătorului de poliţie care îl oprise, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu de organ de cercetare al poliției judiciare, respectiv să nu-i întocmească dosar penal şi să nu-l tragă la răspundere penală, întrucât în seara zilei de 07.12.2019 inculpatul fusese depistat de acelaşi lucrător de poliţie conducând un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice, iar agentul de poliţie nu a acceptat promisiunea de mită.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat şi şi-a exprimat consimţământul pentru prelevarea de probe biologice.

Inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava de agentul de poliţie care îl oprise în trafic, însoţit de un coleg.

Pe drumul spre unitatea medicală, în incinta unităţii medicale şi pe drumul de întoarcere, inculpatul i-a adresat aceluiaşi agent de poliţie, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, multiple injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, de natură să îi producă o stare de temere.

La unitatea medicală, inculpatul a acceptat doar prelevarea unei singure probe biologice. Din buletinul de analiză toxicologică reiese că la data de 07.12.2019 inculpatul avea o alcoolemie de 2,33 g‰.

 

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.