Culmea este că acest şofer a fost depistat cu o astfel de alcoolemie pe drumul de întoarcere spre casă, la Suceava, după ce adusese un pacient la Iaşi. În ciuda circumstanţelor, judecătorii i-au dat o pedeapsă relativ blândă.

Un şofer de ambulanţă sucevean a fost oprit de poliţiştii ieșeni pe când conducea cu o alcoolemie apropiată de comă. Culmea, acesta avea o astfel de alcoolemie pe drumul de întors acasă, spre Suceava, fiind de neimaginat cum a putut merge în asemenea hal de la Suceava la Iaşi, unde a adus un pacient, şi apoi şi invers, de la Iaşi până aproape de Paşcani.

În primă instanţă, a primit doar o pedeapsă cu suspendare, neavând antecedente penale.

Faptele s-au petrecut în după-amiaza zilei de 4 august anul trecut, când ambulanţa Renault condusă de Cristian Pînzari a fost oprită în Ruginoasa, pe sensul de mers Iaşi – Paşcani.

Testat cu aparatul Dräger, şoferul prezenta o alcoolemie de 1,11 ‰ în aerul expirat. Ulterior, analizele efectuate au evidenţiat o îmbibaţie alcoolică de 2,51‰ în sânge, una care la multe persoane poate provoca comă alcoolică.

Pînzari şi-a recunoscut fapta, motiv pentru care a beneficiat de clemenţa judecătorilor păşcăneni. Conform legii, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului se pedepseşte cu închisoarea pe o durată cuprinsă între 1 şi 5 ani sau cu amendă penală.

Magistraţii au luat în calcul pericolul social reprezentat de Pînzari, şofer al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, dar şi faptul că acesta cooperase cu organele de anchetă. El a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni.

Dacă sentinţa, atacată de Pînzari cu apel, va rămâne definitivă, el va trebui să-şi caute alt loc de muncă. Asta deoarece judecătorii din Paşcani i-au interzis dreptul de a conduce pe o durată de 5 ani.

 

Sursa: ziaruldeiași.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.