Vineri, 19 martie, la orele 12:25, B. Marian, de 32 de ani, din comuna Ostra, conducea ansamblul de vehicule format din autoutilitara marca MAN ce tracta semiremorca marca KOGEL, pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, dinspre peco PETROM către strada Frâncei, pentru a ajunge la S.C EGGER România.

În aceeași direcție de mers cu el, se deplasa pe trotuarul din partea dreaptă biciclista O. Aspazia, de 71 de ani ,din comuna Horodnic de Jos.

Ajungând la intersecția cu strada Frâncei, O. Aspazia a oprit și a coborât de pe bicicletă și, în calitate de pieton a pătruns aproximativ 1 m în intersecție, după care s-a oprit pentru ca ansamblul de vehicule descris mai sus să treacă, deoarece era deja angajat în pătrunderea pe strada Frâncei.

Din cauza lungimii mari a ansamblului de vehicule, în momentul virajului la dreapta, distanța dintre semiremorcă și pieton s-a micșorat până în momentul în care aceasta din urmă a fost acroșată cu partea din dreapta a semiremorcii, suferind leziuni fizice ușoare și bicicleta fiindu-i avariată.

O. Aspazia a fost transportată de către numitul B. Marian și de alte două persoane la Spitalul Rădăuți, care se află la o distanță de aproximativ 150 de m, unde a fost diagnosticată cu luxație cot stâng. Aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

B. Marian a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de asemenea negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.