Luni, 18 octombrie, în jurul orelor 10:00, F. Nicușor  de 44 ani din comuna Stulpicani, satul Negrileasa, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, în parcarea cu sens unic din fața magazinului Făget din orașul Gura Humorului, având direcţia spre ieșire, a surprins şi accidentat pe pietonul T. Mihai de 53 ani din comuna Rediu, sat Horlești, județul Iași, care se angajase în traversarea neregulamentară a părţii carosabile, din dreapta spre stânga, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător după ce a coborât scările din fața magazinului Făget.

 În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui T.Mihai pieton, care a fost transportat la Spitalul Orășenesc Gura Humorului stabilindu-i-se diagnosticul de „traumatism ușor membru inferior stâng”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face pietonul, care s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător .

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.