Miercuri, 24 februarie, la orele 15:29 Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat cu privire la faptul că tatăl său D. Vasile de 72 ani a fost identificat spânzurat la apartamentul de domiciliu din municipiul Suceava.

D. Vasile locuia împreună cu soția sa D. R. la adresa sus-menționată. Acesta era diagnosticat de aprox. 5 ani cu cancer, iar din primăvara anului trecut avea montată sondă urinară permanentă. În ultima perioadă numitul D. Vasile se simțea rău, avea dureri puternice, afecțiunea de care suferea fiind deja în fază de metastază. Din declarația soției a reieșit faptul că de aprox. 2 săptămâni acesta nu a mai ieșit afară din locuință. În data de 24.02.2021 în jurul orelor 14.30, femeia s-a deplasat în dormitorul său pentru a se odihni, iar soțul său a rămas în camera în care obișnuia să stea. În jurul orelor 15.10, când a revenit la soțul său aceasta l-a identificat spânzurat de mânerul ușii dulapului din cameră. Numita D. R. a desfăcut din jurul gâtului elasticul și a încercat să-i acorde primul ajutor. Ulterior a solicitat sprijin prin SNUAU 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Smurd care a constatat decesul celui în cauză.

Cu ocazia cercetării la fața locului, cadavrul numitului D. Vasile a fost identificat în poziția decubit dorsal, iar la nivelul gâtului a fost identificat un șanț de compresiune.          

Cadavrul a fost transportat la  morga Spitalului Judeţean Suceava în vederea efectuării necropsiei.

În  cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”, cercetările fiind continuate de către lucrătorii BIC. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.