Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele:

În perioada 06.04.2011 – 31.01.2016, inculpatul, în calitate de reprezentant al unei întreprinderi individuale a desfășurat, pe de o parte,  operațiuni comerciale cu trei societăți comerciale, furnizori de la care a efectuat achiziţii în valoare de 29.104,2 lei, fără a înregistra facturile fiscale în evidența contabilă a întreprinderii individuale, mărfuri pe care le-a vândut fără a înregistra veniturile obţinute, şi a desfăşurat operaţiuni comerciale cu o altă societate comercială., client căruia i-a livrat mărfuri în valoare de 3.908,48 lei, fără a înregistra în evidenţa contabilă a întreprinderii individuale facturile emise către această societate, fără a înregistra şi declara venitul net obţinut din operaţiunile economice derulate cu cei 4 agenţi economici, în sumă totală de 4.516 lei, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 1.811 lei.

Pe de altă parte inculpatul, în calitate de reprezentant aceleiași întreprinderi individuale, a procedat la vânzarea cantității de 40.939 bucăți foi tablă, în valoare totală de 456.047 lei, fără a înregistra veniturile obținute, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu suma de 139.864 lei..

 În consecință, în perioada 2011 – 31.01.2016, inculpatul în calitate de reprezentant al unei întreprinderi familiale a desfășurat activitate comercială de achiziție și vânzare tablă, fără a înregistra toate achizițiile realizate, fără a emite documente legale privind livrarea mărfurilor, fără a înregistra şi declara veniturile obţinute, cauzând un prejudiciu total bugetului consolidat al statului în sumă de 141.675 lei.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat prin săvârșirea infracțiunii, în cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra tuturor bunurilor inculpatului. Ulterior aplicării sechestrului, inculpatul a achitat o parte din prejudiciu.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.