Duminică, 20 octombrie, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase din funcțiune pe traseul municipiul Suceava – comuna Dărmănești, autoturismul fiind oprit pe raza localității Călinești Enache (comuna Dărmănești).

Potrivit IPJ Suceava, pentru oprirea acestuia a fost necesară utilizarea armamentului din dotare, fiind executate focuri de armă de avertisment și asupra autoturismului. În apropierea locului în care a fost identificat autoturismul, la ieșirea din satul Călinești Enache, într-o zonă cu vegetație înaltă, a fost identificată cantitatea de 2.380 pachete de țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 35.700 lei.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 38 ani, din municipiul Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, țigările în valoare de 35.000 de lei și autoturismul fiind indisponibilizate. De asemenea, s-a dispus reținerea conducătorului auto pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de 21.10.2019, să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere procedurală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.