Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, vineri, 1 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că va purta discuții cu reprezentanții școlilor de șoferi din județ pentru creșterea calității. El a subliniat că această decizie vine în urma rezultatelor slabe obținute de candidați la probele teoretică și practică ale examenului de obținere a permisului de conducere. Moldovan a mai atras atenția și asupra faptului că sunt candidați care susțin de peste zece ori aceste probe, fără să le promoveze.

„Noi încercăm să venim în sprijinul școlilor de șoferi și să insistăm asupra importanței ca viitorii conducători auto să dobândească în timpul cursurilor cunoștințe solide atât practice cât și teoretice. Fără să dau nume, avem persoane care au dat proba teoretică de 53 de ori, iar la proba practică, de două ori a fost respins și de două ori nu s-a prezentat. Multe situații de tipul aceste au fost semnalate, în special, la grupa de vârstă 19-44 de ani”, a spus prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

El a dat exemp un tânăr de 27 de ani, care a dat proba teoretică de 10 ori și proba practică de 12 ori, iar de patru ori nu s-a prezentat. Un astfel de caz este reprezentat și de o femeie de  40 de ani care a fost admisă la proba teoretică, însă care la proba practică a fost respinsă de opt ori. 

De asemenea, Alexandru Moldovan a precizat că acestea nu sunt singurele exemple negative, lista fiind completată și de alți tineri, bărbați și femei, care au picat aceste probe ale examenului.

„Din păcate, s-a păstrat coeficientul și pentru mine este inexplicabil când văd că sunt candidați la proba teoretică ce finalizează examenul cu 0, 1, 2 sau 3 puncte”, a punctat Alexandru Moldovan.

Prefectul a anunțat că în perioada următoare va purta discuții cu reprezentanții școlilor de șoferi, astfel încât să se găsească soluții pentru îmbunătățirea rezultatelor.

„Să vedem cum se poate îmbunătăți și care sunt problemele cu care se confruntă dumnealor. Noi ne dorim ca în trafic să ne întâlnim cu șoferi ce au cunoștințe temeinice”, a conchis prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.