Ce s-a întâmplat sâmbătă, la Fălticeni, poate fi încadrat la momente din viață și gesturi care duc, din pricina sărăciei extreme și a lipsei de educație, dar mai ales de perspectivă, la nebunie de moment.

Chiar în centrul municipiului Fălticeni, pe clădirea cu trei etaje a cooperativei meșteșugărești ,,8 Martie,, (fosta cooperativă ,,Zorile,, – care avea pe vremuri mii de cooperatori angajați și acum mai are doar doi, trei șefi care trăiesc în urma chiriilor încasate de la spațiile comerciale proprietate a cooperatorilor), un adolescent s-a urcat pe acoperișul clădirii și de acolo s-a cățărat pe o antenă radio. Băiatul cerea, înduioșător, dacă nu ar fi revoltător, să primească doar ceva de mâncare. Măcar o farfurie cu borș, străveziu și sălciu, de la Cantina săracilor – sau denumirea administrativ-oficială Cantina de ajutor social. Pe la orele 15.10 a fost înregistrat și un apel la numărul unic de urgență 112, ca urmare o mașina cu scară a Detașamentului de Pompieri Fălticeni a fost trimisă la fața locului și acolo au mai ajuns o ambulanță SMURD și un echipaj de poliție și unul de jandarmi. Băiatul a vrut să stea de vorbă chiar cu primarul Cătălin Georghe Coman și a amenințat că dacă primarul nu vine la discuția cu el și nu primește ceva de mâncare se aruncă de pe antenă, în cap. Adolescentul Gabriel Bogdan A., de 17 ani, a stat cocoțat pe antenna radio și a refuzat să coboare aproape jumătate de oră. În acest timp, reprezentanți ai jandarmeriei și poliției din localitate au încercat să-l lămurească pe tânărul flămând să nu se arunce. Gabriel Bogdan A. s-a lăsat convins în cele din urmă și dacă a văzut că primarul Coman nu apare la fața locului a acceptat să coboare. În momentul când a ajuns de pe antenă suficient de aproape de terasa cooperative meșteșugărești ,,8 Martie” a fost rapid imobilizat și dus cu ambulanța SMURD la Spitalul municipal Fălticeni, sub escorta jandarmilor. De aici, medicul de gardă de la Camera de Primire Urgențe a spitalului fălticenean a decis să îl trimită la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Suceava pentru a-i fi efectuat un examen toxicologic dar se pare că băiatul nu era sub influența drogurilor, ci chiar era lihnit de foame. Mulți fălticeneni care au asistat, întâmplător, la cele petrecute comentau despre această situație cu pilde biblice sau cu apropouri directe: ,,Niciodată un primar bogat și mereu sătul, cum e Coman, nu o să înțeleagă un copil flămând și nevoiaș,, sau ,,Primarul cred că este iar plecat în concediu, că se duce în fiecare lună prin străinătate. Nu-l doare pe el de orașul ăsta sau de oameni ori de săracii fălticeneni.,,
• Și de pe Catedrală a vrut să se arunce un bărbat
Pățania de sâmbătă, de la Fălticeni, nu-i unică în peisajul săracului și tristului oraș în fruntea căruia se află bogatul primar Cătălin Gheorghe Coman. În urmă cu jumătate de an, tot ca urmare a supărării aduse de sărăcia în care se zbate, un bărbat de 48 de ani s-a urcat pe o schelă de pe fațada Catedralei din Fălticeni și a ameninţăt că se aruncă pentru că i-a fost anulată indemnizaţia de handicap. Bărbatul supraviețuia cu o pensie de numai 429 lei pe lună și până la urmă protestatarul a fost coborât de pe schela Catedralei din Fălticeni, tot în centrul orașului, la câțiva metri de cooperativa ,,8 Martie,,, cu ajutorul autoscării mecanice a Detaşamentului de Pompieri din Fălticeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.