Duminică, 1 august, polițiștii au fost sesizați de către o persoană cu privire la faptul că o mașină s-a răsturnat pe cupolă, pe raza orașului Liteni. În urma deplasării la fața locului, cele sesizate s-au confirmat, identificând un autoturism marca VW Passat răsturnat pe cupolă, în șanțul de pe partea dreaptă a străzii Rotunzii, în sensul de deplasare dinspre orașul Liteni către satul Rotunda.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana numitului V. Andrei, de 23 ani, din satul Rotunda, care a fost ajutat să iasă din mașină de către două persoane din satul Rotunda, acestea confirmând faptul că autoturismul răsturnat a fost condus de V. Andrei.

Șoferul era în stare vădită de ebrietate și a fost testat la orele 0111 cu aparatul etilotest , rezultând o alcoolemie de 1,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Fiind solicitat să însoțească polițiștii la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a refuzat, astfel că împotriva acestuia s-a impus folosirea forței, numitul V. Andrei  fiind imobilizat prin aplicarea cătușelor pe încheieturile mâinilor.

Acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, rezultând faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Prin ordonanța  din data de 01.08.2021, organele de urmărire penală din cadrul Poliției Orașului Liteni au dispus ca urmărirea penală să fie efectuată împotriva suspectului pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cauza a fost prezentată telefonic procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.