Luni, 21 februarie, în jurul orei 12:18, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, aflați în serviciul de patrulare și permanență pe raza secției, au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U 112, de către G.I. domiciliat pe raza comunei Vama, despre faptul că fratele său, M.I., fiind în stare avansată de ebrietate, a provocat scandal la domiciliu.

Având în vedere cele sesizate, lucrătorii de poliție s-au deplasat cu celeritate la fața locului, respectiv la locuința apelantului, loc unde acesta domiciliază împreună cu fratele său și cu mama sa.

Ajunși la fața locului, au fost identificaţi și legitimaţi apelantul G.I., de 33 ani, fratele acestuia, M.I., de 35 ani și mama celor doi, de 62 ani.

Din discuțiile purtate cu apelantul și cu mama acestuia a rezultat faptul că în data de 21.02.2022, în jurul orelor 1200, M.I., fiind în stare avansată de ebrietate,  i-a adresat cuvinte și expresii jignitoare fratelui său, și l-a prins cu mâinile de gât, pe motiv că acesta din urmă nu l-ar ajuta la treburile gospodărești.

Tot din discuțiile purtate cu apelantul și cu mama acestuia, a rezultat și faptul că acesta a mai avut astfel de comportament în raport cu membrii familiei și în trecut, însă aceste evenimente nu au fost sesizate lucrătorilor de poliție.

 Apelantul a relatat faptul că fratele său obișnuiește să consume băuturi alcoolice în mod frecvent, de circa o lună, acesta fiind motivul certurilor și problemelor de familie.

A fost aplicat formularul de risc fiind întrunite condițiile pentru eliberarea ordinului de protecție provizoriu, fapt pe care persoana vătămată l-a solicitat în mod expres. Drept urmare a fost emis ordinul de protrecție provizoriu, cu valabilitate de 5 zile, în perioada 21 – 26.02.2022.

Cu ocazia intervenției, dar și în timpul întocmirii documentației pentru eliberarea ordinului de protecție provizoriu M.I. a avut un comportament recalcitrant, adresând cuvinte și expresii jignitoare, atât mamei sale, cât și fratelui său, fapte pentru care a fost sancționat contravențional.

Lucrătorii de poliție i-au adus la cunoștință lui M.I. că împotriva sa a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cel în cauză semnând de luare la cunoștință.

Întrucât M.I. a continuat să se manifeste violent verbal, susnumitul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc.

Având în vedere cele de mai sus, în cauză a fost întocmit dosar penal nr. P/47140, urmând a fi efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de „Violenţă în familie”, faptă prev. şi ped. de art. 199, alin. (1) raportat la art. 193, alin. (1) din Codul Penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.