Luni, 29 martie, la ora 01.26, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Suceava, Biroul Rutier, au efectuat semnal de oprire pentru control pe strada Cernăuți autoturismului marca BMW.

Conducătorul autoturismului a refuzat să se conformeze, a mărit viteza de deplasare, fiind necesară urmărirea acestuia fiind implicate și echipaje din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică.

S-a reușit blocarea vehiculului. Cu ocazia opririi autovehiculului s-a constatat că la volanul acestuia se afla S. Marian, de 35 ani, din comuna Vicovu de Jos, care mai era însoțit de un alt tânăr și de o persoană de sex feminin. În urma testării cu aparatul etilotest, lui Sandu Marian i s-a constatat o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, Sandu Marian a fost condus la U.P.U. – Spitalul Județean Suceava unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Față de toate cele trei persoane identificate s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

De asemenea, față de Sandu Marian, pentru contravențiile repetate, privind nerespectarea regimului legal de viteză, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare însumată de 9.425 lei și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 480 zile.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.