Luni, 7 iunie, în jurul orelor 00:21, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică Suceava a observat pe str. Curtea Domnească autoturismul marca Volkswagen Passat care avea un mers sinuos. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză fiind solicitat și un alt echipaj din cadrul B.O.P. aflat în zonă. Autoturismul a circulat pe strada Mărăști spre Baia Comunală virând spre strada Veronica Micle unde a intrat cu roata stângă în bordură provocându-i spargerea cauciucului și a jantei. Autoturismul a mai circulat încă 50 de metri iar cei doi ocupanți din autoturism l-au abandonat cu motorul pornit și farurile pornite fugind printre blocuri. Cei doi au fost prinși și s-a constatat că autoturismul a fost condus de S. Andrei de 22 ani din satul Ipotești.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,76 mg alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia verificării în Bazele de Date s-a constatat că susnumitul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S. Andrei a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i-a fost recoltată o singură mostră biologică în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, cel în cauză refuzând recoltarea celei de-a doua probe.

Ulterior, acesta a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, unde a fost întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, cercetările urmând a fi continuate de către lucratori din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier pentru infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

S. Andrei a prezentat actele autoturismului mai sus menționat, iar cu ocazia verificărilor s-a constatat că ITP-ul autoturismului figurează expirat din data de 07.02.2021 iar asigurarea RCA este expirată din data de 04.06.2021. Cel în cauză a fost sancționat conform OUG 195/2002 art. 10  cu a 1305 lei pentru ITP expirat și a fost sancționat conform Legii 132/2017 art. 3 cu 1000 lei pentru RCA cu valabilitate expirată, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.