Duminică, 22 ianuarie, în jurul orei 18.50, patrula de serviciu din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, în timp ce se afla în exercitarea serviciului de patrulare pe DJ 155A, pe raza comunei Râșca, au depistat în trafic, în zona școlii din satul Slătioara, autoutilitara marca Mercedes Benz

S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare acustice și luminoase de oprire, moment în care conducătorul autoutilitarei a oprit vehiculul, a deschis portiera din partea dreaptă și a plecat din acel loc, fugind de la fața locului.

Ulterior, lucrătorii de poliție au plecat în urmăriurea acestuia și l-au ajuns și l-au imobilizat, constatând faptul că acesta se numește Petru G. de 27 ani, domiciliat în comuna Râșca, satul Slătioara.

Conducătorul auto a declarat faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule și fiind efectuate verificări în baza de date s-a stabilit faptul că acest lucru se confirmă.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, la ora 19:16 s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni, în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul PP Râșca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.