Un bărbat din municipiul Rădăuți a anunțat miercuri dimineață Poliția cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul marca Volkswagen Golf ce se afla parcat în parcarea amenajată din zona blocului de locuințe.

Persoana vătămată susține faptul că înainte de a lăsa cheia de la contact în interiorul mașinii a acționat butonul pentru asigurarea portierelor, a lăsat cheia în interior după care a închis portiera stânga, fără a verifica dacă și portiera stânga față a fost asigurată.
În interiorul autoturismului în momentul furtului se afla certificatul de înmatriculare în torpedou, pe bancheta din spate era montat un scaun pentru copil de culoare roșie, în portbagaj se afla un landou de culoare albastru închis cu alb și o trusă cu chei.
Valoarea autoturismului sustras a fost aproximată de persoana vătămată la circa 4500 euro.
În urma măsurilor operative întreprinse a fost identificat autorul, un tânăr de 22 ani, din comuna Satu Mare.
De asemenea, s-a mai stabilit faptul că acesta este și autorul furtului comis în noaptea de 14/15.02.2019, când profitând de faptul că portierele autoturismului nu erau asigurate şi folosind o cheie de rezervă din torpedou, a sustras un autoturism marca Mercedes Benz autoturism, care se afla parcat pe str. Piaţa Unirii, din municipiul Rădăuţi şi pe care l-a condus fără a poseda permis de conducere din municipiul Rădăuţi, str. Piaţa Unirii până în com. Gălăneşti unde l-a abandonat.
Totodată s-a stabilit faptul că este autorul furtului comis în 07/08.04.2019, când a pătruns într-un autoturism marca Ford, de unde a sustras suma de 150 euro şi 2 carduri.
De asemenea în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul de 22 de ani este autorul furtului comis la începutul lunii aprilie 2019, când a sustras din curtea unui imobilul de pe str. Ion Nistor, din municipiul Rădăuţi, imobil nelocuit, un autoturism marca Volkswagen Golf 4 neînmatriculat, folosind o cheie originală sustrasă din imobil, autovehicul pe care acesta l-a vândut ulterior unei persoane de pe raza oraşului Salcea, precum şi a furtului comis în noaptea de 07/08.05.2019, când profitând de faptul că portierele unui autoturism marca Volkswagen aparţinând unui bărbat din municipiul Rădăuţi nu erau asigurate a sustras din interior un portmoneu în care se aflau certificatul de înmatriculare de la autoturismul, un card şi 20 euro.
Împotriva tânărului a fost dispusă măsura reţinerii preventive pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind condus sub escortă şi depus în C.R.A.P Suceava, urmând ca acesta să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducea unui autovehicul fără permis de conducere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.