Miercuri, 16 martie, în jurul orelor 04:00, Teodor F. de 33 ani, din municipiul Piatra Neamț, în timp ce se afla la volanul autoutilitarei, marca Scania ce tracta semiremorca, marca Schmitz, fiind oprit în parcarea S.C. Tofan Group, după ce a efectuat transferul unor mărfuri în autoutilitară, nu a acționat frâna de ajutor/staționare, iar parcarea fiind ușor înclinată aceasta a luat-o ușor cu spatele, surprinzând-ul pe Vasile S., de 23 de ani, din comuna Mărgineni, județul Neamț, care se afla între cele două semiremorci.

 În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a tânărului care a fost transportat la Spitalul Orășensc Gura Humorului, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale, i s-a stabilit diagnosticul de ,,politraumatism prin accident rutier, stop cardio respirator ireversibil, traumatism toraco-abdominal prin strivire, politraumatism toraco-abdominal coloană lombară, observații hemiperitoneu. La ora 05:20 s-a declarat decesul acestuia.

Conducătorul auto a fost testat, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului se face Teodor F. care nu a asigurat corespunzător autoutilitara în condiții de staționare.

Din verificări a reieșit faptul că parcarea aparținând SC Tofan Goup SRL nu este deschisa circulației publice, iar evenimentul rutier nu se încadrează în rândul accidentului de circulație.

Au fost sesizați reprezentanții ISCTR Suceava și ITM pentru cercetări.

Cadavrul lui  Vasile S., a fost depus la morga Spitalului Orășenesc Gura Humorului, în vederea efectuării necropsiei.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 din C.P..

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.