Luni, 12 audust, în jurul orei 10.55, în timp ce conducea bicicleta pe str. Ciprian Porumbescu, din orașul Gura Humorului, un localnic de 77 de ani a fost acroşat din lateral de un autovehicul, al cărui conducător auto a părăsit locul faptei.

 În urma impactului, biciclistul a fost proiectat pe partea carosabilă, suferind leziuni.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma activităţilor investigative desfăşurate de polițiști, autoturismul implicat în accident și conducătorul auto a fost identificat ca fiind un localnic de 29 de ani.

Din primele cercetări, polițiști au stabilit faptul că, după producerea accidentului rutier, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea și a efectuat lucrări de schimbare a parbrizului spart şi a unor elemente de caroserie, toate acestea cu intenţia de a şterge urmele infracţiunii.   

În jurul orei 14.45, bărbatul de 29 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital,  i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ca urmare a activităţii sale infracţionale în cursul zilei de 12.08.2019, organele de cercetare ale poliţiei judiciare au luat faţă de suspect măsura reţinerii pentru 24 de ore, cel în cauză fiind încarcerat în arestul I.P.J.  Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie” şi „ştergere urmelor accidentului fără acordul echipei de cercetare la faţa locului”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.