Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, a informat că la nivelul județului Suceava, în dimineața zilei de joi, 12 martie, sunt 557 de persoane monitorizate la domiciliu, fără simptomatologie specifică infecției cu virusul COVID-19. Dintre acestea 314 au călătorit în zonele de risc, iar 243 de persoane sunt membri de familie.

De asemenea, încă 53 de persoane au ieșit din autoizolare, numărul total al persoanelor ieșite din autoizolare fiind de 507.

Silvia Boliacu a subliniat că 128 de persoane sunt aflate în carantină în spațiile special amenajate, în timp ce la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava sunt internate trei persone cu suspiciune de coronavirus de la care s-au prelevat
probe, asteptam rezultatele.

În acest moment sunt două persoane depistate cu coronavirus. Primul caz diagnosticat este bărbatul de 71 de ani din Mălini, iar cel de-al doilea caz este un tânăr 35 de ani venit din Italia, care se afla în autoizolare la domiciliu. În prezent, tânărul este internat în izolatorul secției de Boli Infecțioase a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Starea lui de sănătate este bună și urmează să fie transferat la Clinica de Boli infecțioase Iași.

„Nu am primit rezultatatele la toate testele prelevate de la persoanale carantinate. Cele care s-au lucrat sunt negative”, a transmis Silvia Boliacu.

Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.