Sâmbătă, 25 iulie, în jurul orei 16:25,  pe D.J. 178, în zona unui magazin de pe raza localității Botoșana, conducătorul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în alte două mașini ce erau parcate regulamentar pe marginea drumului public.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au identificat pe raza localității Botoșana, pe partea carosabilă a DJ 178, autoturismul în interiorul căruia se afla doar conducătorul auto de 20 ani, domiciliat în comuna Arbore, care efectua manevre pentru a ieși din zona respectivă. La fața locului și în perimetrul respectiv a mai fost identificat și proprietarul unuia dintre autoturismele avariate.

Întrucât persoana identificată la volanul autoturismului se afla într-o vădită stare de ebrietate, în prezența martorilor oculari, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, lucru pe care l-a refuzat. În continuare conducătorului auto i s-a comunicat faptul că urmează a fi condus la unitatea medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, însă acesta, în prezența martorilor, a refuzat, declarând că nu dorește prelevarea de mostre biologice de sânge, și a semnat în acest sens la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.