Duminică, 2 august, în jurul orelor 00.02, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Poliției or. Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul Planului de Acţiune „Blocada”, pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, pe str. Pricopie Jitariu, din localitatea Berchişeşti, com. Berchişeşti, în apropierea intersecţiei cu D.J. 209C, a oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 27 ani, din localitate.

Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliţiei, ocazie cu care s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a deţinătorilor de autovehicule din România, s-a constatat faptul că autoturismul aparţine unui bărbat din com. Berchişeşti, conducătorul auto declarând că a sustras autoturismul din faţa casei sale, în timp ce deţinătorul acestuia se afla în casă, urmând a se stabili cu exactitate aceste aspecte în cursul anchetei. 

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de: „furt în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Faţă de bărbat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.