Miercuri, 10 februarie, în jurul orei 15:40, un echipaj din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Calea Bucovinei din localitate, au observat în trafic autoturismul marca VW ce a efectuat manevra de depășire a altui autoturism, încălcând marcajul longitudinal continuu.

S-a procedat la oprirea autoturismului, la volanul acestuia fiind identificat numitul M. D., de 21 ani, din comuna Brodina, care figurează în baza de date cu permisul de conducere ”cu restricții-reținut”.

Întrucât conducătorul auto M. D. emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest , rezultând valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 pentru încălcarea normelor legale privind depășirea.

 În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Față de numitul M. D. s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24h, fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.