Duminică, 8 martie, în jurul orei 4:30, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 177C din comuna Capu Câmpului, autoturismul condus de un localnic de 20 de ani.

În urma verificării documentelor autoturismului, poliţiştii au constatat faptul că, numărul de înmatriculare din certificat, nu corespunde cu numărul de pe plăcuțele de înmatriculare.

Astfel, interogând bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto, vehiculul este radiat din circulaţie din 08.11.2019 de către autoritățile belgiene, iar numerele de pe plăcuțele de înmatriculare au aparținut altui autovehicul radiat din circulație la 16.09.2013, tot de autoritățile belgiene.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”, iar în baza probatoriului administrat, bărbatul de 20 de ani a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.