Duminică, 1 mai, în jurul orelor 15:30, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, în timp desfășurau activități de control al conducătorilor auto în centrul satului Drăgoiești, comuna Drăgoiești, județul Suceava, pe DJ 178, au făcut semnal regulamentar de oprire autovehiculului marca Renault Megane care se deplasa pe direcția comuna Ciprian Porumbescu – comuna Drăgoiești, ocazie cu care conducătorul auto a accelerat și nu a respectat semnalul de oprire. Astfel, polițiștii au procedat la urmărirea autovehiculului în cauză pe o distanță de aproximativ 5 km, cu semnalele luminoase și acustice în funcțiune, ocazie cu care, în urma somațiilor efectuate prin difuzorul autospecialei de poliție, s-a reușit oprirea autovehiculului marca Renault Megane la ieșirea din satul Lucăcești către municipiul Suceava.

Fiindu-i solicitate documentele conducătorului auto, acesta a declarat faptul că nu posedă permis de conducere și nu are asupra sa documentele autovehiculului, ocazie cu care în urma legitimării acestuia s-a stabilit că se numește Vasile N. de 22 ani și este domiciliat în comuna Ciprian Porumbescu. Totodată, fiind întrebat, conducătorul auto a precizat faptul că numerele de înmatriculare montate nu aparțin acestui autovehicul.

Având în vedere aspectele prezentate anterior, s-a procedat la verificarea în baza de date a numărului de înmatriculare care era montat pe autovehiculul marca Renault Megane în momentul depistării, ocazie cu care s-a stabilit că aparțin unui autovehicul marca Fiat Stilo.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, ocazie cu care rezultatul a fost negativ.

S-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date privind deţinătorii de permise de conducere eliberate de autorităţile române, ocazie cu care s-a constatat faptul că Vasile N.  nu posedă permis de  conducere pentru nicio categorie auto.

Vasile N. a fost sancționat contravențional la O.U.G. 195/2002 cu amendă în valoare de  1305 LEI pentru faptul că autovehiculul în cauză avea I.T.P. expirată, dar și cu amendă în valoare de 725 RON pentru faptul că nu a respectat semnalul de oprire efectuat de către organele de poliție.

 De asemenea, proprietarul autovehiculului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 RON la Legea 132/2017, întrucât autovehiculul în cauză nu avea asigurare obligatorie RCA.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.