În seara de 15 martie 2021, orele 22:55, un echipaj din cadrul Poliției Or. Dolhasca, angrenat în acțiuni de respectare a normelor de prevenire a infecției cu noul coronavirus,  a observat în trafic în sat Probota, oraș Dolhasca, pe un drum comunal asfaltat, un autoturism marca Mazda care se deplasa către satul Poenari, din orașul Dolhasca, la o oră târzie, motiv pentru care s-a procedat la oprirea regulamentară, pentru stabilirea motivului deplasării.

La fața locului a fost identificat conducătorul auto al autoturismului în persoana numitului M. Narcis Ciprian de 20 ani din sat Poienari, oraș Dolhasca, care se afla singur în habitaclul autoturismului la volanul acesteia.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus  la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii de către numitul M. Narcis Ciprian a infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

De asemenea, a fost sancționat contravențional și în baza Legii 55/2020 pentru lipsă declarație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.