IPJ Suceava a lansat un amplu Program de prevenire a accidentelor rutiere la nivelul județului cu derulare până la finele anului 2019. Pe lângă activitățile preventive, de informare și responsabilizare, programul conține și module operative, printre care creșterea fermității în sancționarea celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier. Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Din păcate, deși în ultimele zile mai multe persoane au ajuns în arest pentru comiterea de infracțiuni rutiere, unii șoferi dau dovadă în continuare de iresponsabilitate și își pun în pericol propria viață dar și a celorlalți participanți la trafic, săvârșind infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii secției de Poliție Rurală 3 Marginea, au fost nevoiți să dispună în cursul serii precedente din nou măsura reținerii față de un șofer care a săvârșit infracțiuni rutiere. Bărbatul a ajuns în arestul IPJ Suceava.

Astfel, duminică, 21 aprilie, la ora 21.00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că în șanțul din fața unui imobilul a intrat o autoutilitară, iar șoferul acesteia este băut.

În comuna Dornești, pe strada Luceafărului a fost identificată o autoutilitară care era intrată cu roata stânga față în șanțul din stânga străzii, iar șoferul autoutilitarei a fugit prin grădina unui imobil. S-a procedat la urmărirea pedestră a acestuia pe o distanță de aproximativ 100 metri fiind ajuns și încătușat.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliției Municipiului Rădăuți unde s-a stabilit  că este un bărbat de 30 ani, din comuna Dornești și nu este posesor de permis de conducere.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,30  mg/L  alcool în aerul expirat și i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.     

Polițiștii au dispus reținerea bărbatului de 30 de ani pentru o perioada de 24 ore. Acesta a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.