Luni, 10 ianuarie, la ora 01:58, desfășurând activități specifice pe linie de rutieră pe raza comunei Frumosu, polițiștii au observat autoturismul marca Volkswagen Passat, staționat pe D.C. 33B Frumosu, pe partea stângă a sensului de mers D.J. 176, fiind orientat către D.J. 176, în interiorul căruia se aflau două persoane de sex masculin.

La aproximativ 50 de metri de autoturism polițiștii au efectuat manevra de întoarcere, ocazie cu care au observat că autoturismul mai sus menționat a demarat în trombă, către D.J. 176.

S-a procedat la urmărirea acestuia, cu autospeciala de poliție pe o distanță de circa 1500 metri pe D.C. 33B Frumosu, după care mașina a virat stânga pe drumul comunal.

S-a procedat la legitimarea șoferului, ocazie cu care s-a constatat că acesta se numește H. I. de 26 ani domiciliat pe raza comunei Frumosu. Fiindu-i solicitate documentele personale precum și permisul de conducere, acesta a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere.

De asemenea a fost identificat și N. A. de 20 ani din satul Frumosu, pasager dreapta a autoturismului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Secției 14 Poliție Rurală Vama, rezultatul fiind 0,05% alcool pur în aerul expirat.

H. I. a fost întrebat dacă deține permis de conducere valabil, ocazie cu care a declarat că posedă, însă permisul de conducere se află la domiciliu.

Având în vedere aspectele constatate, s-a procedat la verificarea persoanei în cauză în baza de date, ocazie cu care s-a constatat că aceasta deține permis de conducere însă cu restricții, suspendat.

Având în vedere cele de mai sus s-a dispus efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de„conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.