Duminică, 12 ianuarie, în jurul orei 00:10, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal de oprire cu semnalele acustice și luminoase montate pe autospeciala din dotare, conducătorului autoturismului marca Suzuki ce se deplasa pe DJ 175, pe raza satului Colacu, din comuna Fundu Moldovei.

Conducătorul auto s-a conformat, a coborât din autoturism, dar a încercat să se sustragă controlului părăsind locul unde a fost oprit. Conducătorul auto s-a deplasat în alergare pe DJ 175 direcția de deplasare dinspre comuna Breaza spre comuna Fundu Moldovei, ulterior în aceeași direcție pe malul drept al râului Moldova, acesta fiind somat verbal de mai multe ori. 

După aproximativ 200 de metri conducătorul auto a fost imobilizat și încătușat, stabilindu-se că se numește Andrei O. de 22 ani din comuna Fundu Moldovei și nu deține permis de conducere pentru nici o categorie. 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Andrei O. a fost verificat în bazele de date ale Poliției Române iar acesta nu figurează cu date în evidența auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.