Marți, 3 octombrie, la ora 18.15, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta efectuau activități informativ-investigative pe linie de silvicultură pe DC Botușel, din com. Fundu Moldovei, sat. Botuș, cătun Botușel, ocazie cu care a constatat faptul că un autoturism a efectuat brusc o manevră de mers înapoi fără a se asigura, din parcarea unui local de alimentație publică, după care a schimbat direcția de mers și a circulat cu viteză excesivă spre înainte. S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, iar după o urmărire de cca. 200 m autoturismul în cauză, VW Golf a fost oprit regulamentar pe partea dreapta a drumului public. 

Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit că în autoturism se afla o singură persoană, respectiv cel care conducea autoturismul identificat în persoana lui M.U., de 27 ani, din com. Fundu Moldovei. S-au efectuat verificări prin controlul documentelor și consultarea bazelor de date, stabilindu-se că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar autoturismul nu este asigurat pentru caz de răspundere civilă auto. 

La scurt timp, mai exact la ora 18:25 s-a procedat la oprirea în același loc a unui autoturism marca VW Golf cu scopul de a prezenta conducătorului auto situația constatată în vederea audierii sale ulterioare ca martor în cauza penală instituită. Cu ocazia controlului efectuat asupra documentelor prezentate l-a control s-a stabilit faptul că autoturismul era condus de către V.Ș., de 35 ani, din aceiași localitate care poseda permis de conducere valid pentru categoria de vehicule pe care o conducea însă autoturismul oprit pentru control nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculat pentru circulația pe drumurile publice, iar plăcuțele cu nr. de înmatriculare montate pe acesta au fost atribuite unui alt autoturism marca Dacia.

S-a procedat la întocmirea unui nr. de două dosare penale la regimul rutier, în primul fiind efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar în celălalt urmează a se efectua cercetări privind infracțiunile de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.