Sâmbătă, 16 octombrie, la nivelul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, având în vedere activitățile de cercetare penală desfășurate în cauza de furt sesizată la data de 08.10.2021 de Ocolul Silvic Marginea, prin care se reclama furtul unei cantități de 25 metri steri, lemn foc, a fost organizată o acțiune cu sprijinul unei grupe a Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava.

Astfel, în urma activităților informativ-operative executate de lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești în perioada 08.10.2021 – 15.10.2021 s-a stabilit că din Cantonul Silvic Gălănești din cadrul Ocolului Silvic Marginea care are în administrare o zonă cu vegetație forestieră (luncă) situată pe raza comunei Gălănești, lunca râului Suceava, care aparține Primăriei Gălănești a fost sustrasă în noaptea de 07/08.10.2021 cantitatea de aproximativ 25 metri steri lemn foc (aproximativ 12,04 metri cubi) material lemnos ce era depozitat în două locații diferite respectiv în zona în care este autorizată o partidă silvică care se află în curs de exploatare. Lemnul de foc (speciile pin, frasin, salcie, anin) era fasonat, secționat la lungimea de un metru, scos și depozitat în proximitatea zonei forestiere pentru a fi comercializat către populație. În noaptea de 07/08.10.2021, persoane necunoscute, folosind un mijloc de transport au sustras din două locuri unde era depozitat material lemnos, cantitatea de cca. 25 metri steri material lemnos.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat”, prevăzută de art. 228 alin.(1), art. 229 alin.(1) lit. b din Codul penal iar în urma investigațiilor efectuate a fost identificat microbuzul utilizat la comiterea faptei proprietatea unui bărbat din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava, însă acesta era utilizat de un alt bărbat de 28 de ani din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava. La solicitarea polițiștilor lși unității de parchet, Judecătoria Rădăuți a emis autorizația de efectuare a percheziției domiciliare pentru imobilul din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava, imobil ce aparține bărbatului de 28 de ani.

În data de 16.10.2021, începând cu ora 06:00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, cu sprijinul unei grupe de luptători SAS au pus în executare mandatul de percheziție emis de către instanță, ocazie cu care în incinta curții imobilului a fost identificat microbuzul ce a fost implicat în comiterea faptei.

Microbuzul a fost ridicat și indisponibilizat pentru cercetări fiind depus la sediul Poliției municipiului Rădăuți în baza ordonanței de ridicare și a procesului verbal de indisponibilizare întocmite cu ocazia percheziției domiciliare.

De asemenea, a fost identificată cantitatea de aproximativ 1,24 metri cubi lemn foc fag pentru care  bărbatul de 28 de ani nu poseda documente de proveniență din transport, material lemnos ce a fost ridicat si transportat la Ocolul Silvic Marginea în vederea stabilirii provenienței, fiind predat în custodie.

Bărbatul de 28 de ani a fost condus la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, iar în urma probatoriului administrat și a audierii în calitate de suspect în prezența apărătorului ales, s-a dispus de către polițiști măsura reținerii preventive sub aspectul comiterii infracțiunii de ”furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. (1), comb. cu art. 229, alin. 1, lit. b) din Codul Penal, fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Bărbatul de 28 de ani a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.