Joi, 13 februarie, la ora 00.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.14 Vama au oprit pentru control un BMW, care se deplasa pe D.J. 176, în comuna Moldovița, condus de I.C., de 26 ani, localnic.

Acesta a prezentat documentul de identitate și actele vehiculului condus, totodată prezentând un permis de conducere eliberat de statul Ucraina, document eliberat la 28.05.2015, cu valabilitate 28.05.2045.

Conducătorul auto fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind întocmit în acest sens proces verbal de constatare a contravenției, iar ca măsură complementară s-a procedat la reținerea permisului de conducere, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

În baza informațiilor deținute și a verificărilor ulterioare efectuate în cursul zilei de 13.02.2020, s-a stabilit faptul că există indicii temeinice că permisul de conducere prezentat pentru control de este unul fals.

Astfel, în aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”,  „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „instigarea la fals material în înscrisuri oficiale”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.