Un tânăr în vârstă de 24 de ani din comuna Moldovița are nevoie urgentă de ajutorul comunității. Din cauza unor afecțiuni oncologice, Petru Chiforiec are nevoie de 15 donatori de trombocite pentru a-i fi salvată viața. Disperați, membrii familiei au lansat apeluri la solidaritate și în mediul online unde au prezentat situația gravă în care se află tânărul din Moldovița.

Petru Chiforiec a fost internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean până zilele trecute, însă pentru că starea de sănătate a acestuia s-a agravat, medicii au decis transferul acestuia la Institutul Regional de Oncologie Iași.

„Este nevoie urgent de o donație de trombocite! Avem nevoie de 15 persoane de sex masculin cu vârsta între 18 ani și 45 de ani. Este vorba de fratele meu Chiforiec Petru cu vârsta de 24 ani care este internat la spitalul IRO IAȘI. Donația se face la Spitalul SF SPIRIDON IAȘI. Oferim transport din Moldovita sau împrejurimi la Iași. Vă rog frumos sa ne strângem Urgent în număr cât mai mare!”, a scris sora tânărului pe o rețea de socializare.

Cei care doresc să doneze trombocite nu trebuie să fi consumat băuturi alcoolice în ultimele 48 de ore și nici să fi urmat vreun tratament cu aspirină sau alte antiinflamatoare în ultimele cinci zile și ar trebui să bea cel puțin jumătate de litru de lichide înainte de recoltare. Procedura durează aproximativ o oră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.