Marți, 9 martie, în jurul orelor 18:07, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe un drum comunal din comuna Păltinoasa, sat Capu Codrului, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind implicat un tren CFR, iar conducătorul auto ar fi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ziua de 9 martie 2021, în jurul orelor 18:05, B. Ştefan, de 30 ani, din comuna Păltinoasa, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda, pe D.C. Capu Codrului, din comuna Păltinoasa, având direcţia de deplasare de la domiciliul său către staţia de epurare a apei din comuna Păltinoasa, la trecerea la nivel cu calea ferată, prevăzută cu semnale luminoase şi acustice, nu a respectat semnificaţia luminilor roşii care erau în funcţiune, angajându-se în traversarea trecerii la nivel cu calea ferată, fiind surprins din partea stângă de trenul Interregio IR-1765 Iaşi – Timişoara, care circula către Gura Humorului. În urma impactului nu au rezultat vătămări corporale, ci doar pagube materiale.

S-a procedat la verificarea în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere din România, ocazie cu care s-a stabilit faptul că B. Ştefan nu posedă permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conductorul trenului, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Ulterior organele de cercetare ale poliţiei judiciare au luat faţă de acesta măsura reţinerii pentru 24 de ore, începând cu data de 09.03.2021, orele 23.00 până la data de 10.03.2021, orele 23.00, cel în cauză fiind condus şi introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.