Marți, 30 iunie, la ora 23:24, patrula din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat cu privire la faptul că fratele băut a încercat să se sinucidă.

Cu ocazia deplasării la fața locului, respectiv, la imobilul de pe raza comunei Putna, a fost identificat apelantul, care a relatat faptul că fratele său,  Alin R., de 21 ani, localnic,  este în stare de ebrietate, are un cuțit și a fugit de la domiciliu amenințând că se sinucide.  

Au fost efectuate verificări pe raza comunei Putna, în zona chiliei lui Daniil Sihastrul, ocazie cu care Alin R. a fost identificat. Acesta și-a pus cuțitul în zona gâtului amenințând că dacă cineva se apropie de el sau încearcă să îl urmărească se va sinucide. Alin R. a început să fugă prin apropierea luncii râului Putna, trecând apa, iar mai apoi a fugit în pădure, fiind imposibilă urmărirea acestuia în condiții de siguranță.

Au fost efectuate verificări pe raza comunei Putna, împreună cu fratele bărbatului dar și cu mai multe persoane, cunoscuți ai lui  Alin R..

La ora 1:40, Alin R. a fost identificat în zona Primăriei Putna, acesta avea cuțitul în mână, amenințând iarăși să nu se aproprie nicio persoană de el sau se va sinucide. 

În urma negocierilor purtate cu acesta de către polițiști, la ora 1:59 a fost convins să lase cuțitul din mână, moment în care a fost imobilizat și încătușat.

La fața locului a fost solicitat un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, împreună cu care acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, iar mai apoi transferat la Secția Psihiatrie din cadrul spitalului, fiind internat la ora 4:20. 

Au fost luate măsuri pentru protejarea integrității cetățenilor, organelor de poliție care au intervenit la fața locului având în vedere faptul că persoana se afla în stare avansată de ebrietate, putând reacționa violent în orice moment, astfel fiind evitat orice pericol.

În urma evenimentului nu au existat victime sau pagube materiale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.