Duminică, 28 martie, la ora 19.18, o patrulă din cadrul Poliției Vatra Dornei a oprit pentru control  pe DC 82 Sărișoru Mare din comuna Șaru Dornei autoturismul condus de un localnic de 23 de ani .

Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ca şi pasager în autoturism se afla şi un bărbat de 38 de ani din comuna Şaru Dornei, care i-a încredinţat autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice bărbatului de 23 de ani, deşi avea cunoştinţă despre faptul că acesta nu deţine permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „încredințarea unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului de 23 de ani pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.