Sâmbătă, 23 mai, în jurul orei 8:10, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, în timp ce se afla în serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe raza de competență, respectiv pe strada Ștefan cel Mare, a oprit pentru control autoturismul marca Volkswagen Passat, condus de Petrică S.,  de 25 ani, din comuna Straja, care a înmânat un permis de conducere eliberat de autorităţile statului portughez.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că numitul Petrică S. nu este posesor de permis de conducere.

La o atentă examinare a permisului de conducere se constată faptul că aceasta nu prezintă toate elementele de siguranţă specifice permiselor eliberate de către statul portughez, unele caracteristici nu sunt conforme cu standardul, constatându-se totodată lipsa intensităţii hologramelor şi schimbării imaginilor suprapuse odată cu schimbare unghiului de vizualizare precum şi lipsa intensităţii elementelor imprimate cu cerneală optic variabilă.

A fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals”, şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.