Luni, 2 decembrie, la ora 17.37, un bărbat a sesizat prin SNUAU 112 faptul că la  întoarcerea de la locul de muncă la punctul de cazare, l-a găsit pe colegul său, U.D., de 27 ani, din comuna Vatra Moldoviței, în faţa vagonului în care erau cazaţi muncitorii, căzut jos, în stare de inconştienţă.

Din cercetări s-a stabilit că U.D.  făcea parte dintr-o echipă de muncitori care efectuau lucrări de curăţire a unei exploatări forestiere, pentru o societate cu punct de lucru pe raza comunei Ciocănești.

În dimineaţa zilei de 2 decembrie, colegii de muncă ai lui U.D. au plecat în pădure la lucru, fără acesta, care plecase la sfârşitul săptămânii trecute în localitatea de domiciliu şi nu revenise.

În jurul orei 15.30, când s-au întors de la locul de muncă, l-au găsit pe acesta căzut, lângă scara de la intrarea în vagonul de dormit. Acesta prezenta semne vitale şi emana halenă alcoolică, fapt pentru care colegii săi l-au ridicat şi așezat pe un pat situat în interiorul vagonului de dormit, considerând că este în stare avansată de ebrietate, nefiind prima dată când se afla în situaţii de acest fel, după care au plecat de la vagonul de dormit pentru a aduce fân la cai. Au revenit la vagon în jurul orei 17.30, constatând că U.D.  se afla în aceeaşi poziţie cum a fost lăsat de ei şi părea că nu mai prezenta semne vitale, fapt pentru care au apelat SNUAU 112 solicitând ambulanţa. Echipajul ambulanţei sosit la faţa locului, după aplicarea procedurilor specifice au declarat decesul celui în cauză la ora 18.20.

Cu ocazia examinării cadavrului nu au fost identificate urme de violenţă pe corpul acestuia, iar din discuţiile avute cu colegii săi de muncă, a rezultat faptul că acesta ar fi fost internat în ultima perioadă la spital, unde i-a fost interzis consumul de băuturi alcoolice.

Cadavrul nu prezenta urme de violență și a fost anunțat CML Câmpulung Moldovenesc în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.