Sâmbătă, 18 iulie, la ora 14:32, poliţiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza localității Bivolărie a avut loc un accident rutier,  o persoană necesitând îngrijiri medicale.

Din primele verificări şi din declaraţiile verbale ale conducătorilor de autoturisme a rezultat faptul că un bărbat în vârstă de 24 de ani din loc Bivolărie, oraşul Vicovu de Sus,  în timp ce conducea autoturismul pe strada Miron Costin cu intenția de a intra pe drumul DN2H, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului care circula regulamentar pe drumul DN2H, condus de un bărbat în vârstă de 67 din sat Cătămărești-Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, intrând în coluziune cu acesta. 

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 65 ani din mun. Iași, în calitate de pasager al autoturismul condus de bărbatul de 65 de ani.

Victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj al ambulanţei, însă aceasta a refuzat transportul la o unitate medicală.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest.  Șoferul de 24 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o îmbibație alcoolică de 0,14 mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind testat și bărbatul de 65 de ani, rezultatul fiind negativ. Ambii conducători, au fost transportaţi la Spitalul Municipal Rădăuţi unde li s-au recoltat câte o probă biologică de sânge.

 În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă”,  bărbatul de 24 de ani fiind sancționat contravențional pentru ”conducerea sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice”, precum și ”neacordarea de prioritate”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.