Joi, 28 noiembrie, în jurul orei 18.55, în timp ce acționa pe DN 2E din comuna Horodnic de Sus, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, a înregistrat cu aparatul  radar un autoturism care circula cu viteza de 123 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 km/h, motiv pentru care, a efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conforma și a continuat deplasarea.

Potrivit IPJ Suceava, în cauză s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, concomitent cu solicitarea de sprijin celorlalte echipaje de poliție aflate în serviciu.

Astfel, în jurul orei 19.15, autoturismul urmărit a fost identificat pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți, fiind efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea către comuna Horodnic de Sus, iar după circa 2 km, s-a reușit blocarea în trafic a acestuia, conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani din comuna Voitinel fiind  imobilizat de polițiști prin folosirea cătușelor.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere suspendat în perioada 26.10.2019 – 23.01.2020, pentru abateri la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru faptele de natură contravențională comise prin încălcarea normelor rutiere, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum total de 3.480 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.