Joi, 14 ianuarie, la ora 16.58, polițiștii din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier, au efectuat semnale regulamentare de oprire conducătorului autoturismului BMW înmatriculat în Marea Britanie  care circula cu viteză pe strada Traian Vuia din Suceava, dinspre strada Calea Unirii spre strada Cernăuți. Conducătorul autoturismului a semnalizat inițial intenția de a opri pe dreapta, iar după ce a trecut de autospeciala de poliție a demarat în trombă spre Ițcani, refuzând să oprească. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea celui în cauză cu autospeciala de poliție.

Pe parcursul urmăririi, conducătorul autoturismului Bmw, care avea postul de conducere pe partea dreaptă, s-a angajat în mai multe manevre de depășire neregulamentare punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Astfel la intersecția străzilor Cernăuți cu Grigore Alexandru Ghica acesta a acroșat un autovehiculul în timp ce depășea neregulamentar coloana de mașini aflate în trafic, în urma accidentului rezultând avarierea celor două autovehicule. Conducătorul auto nu a oprit nici după producerea accidentului, continuându-și deplasarea în viteză și depășind autovehiculele neregulamentar pe strada Grigore Alexandru Ghica apoi pe drumul național 2, spre Siret.

În afara localității Pătrăuți, agentul de poliție care se afla pe locul dreapta față în autospeciala de poliție a folosit pistolul din dotare, executând un foc de avertisment. Imediat după folosirea armamentului, conducătorul autoturismului Bmw a oprit autoturismul pe partea dreaptă a drumului.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui B. Viorel, de 23 ani, din com. Voitinel. Acesta a fost imobilizat și încătușat prin folosirea mijloacelor din dotare. După efectuarea unui control asupra vehiculului, B. Viorel  a fost condus la sediul Poliției pentru continuarea verificărilor.

B. Viorel a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea 0,00 mg/l. Totodată, a fost testat și conducătorul autoturismului acroșat în trafic, rezultatul fiind negativ.                                                                            

Verificările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava pentru soluționarea tamponării.

B. Viorel urmează a fi sancționat contravențional pentru neoprire la semnalele poliției și depășiri neregulamentare.    

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.