Duminică, 3 ianuarie, la ora 21:15, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier pe strada Castanilor de pe raza satului Mitocu Dragomirnei, polițiștii au observat un autovehicul al cărui conducător, la vederea autospecialelor de poliție, a oprit pe partea stângă a drumului public și s-a îndepărtat în grabă de mașină. S-a procedat la urmărirea și interceptarea persoanei în cauză, ocazie cu care i s-au solicitat documentele personale și cele ale autovehiculului pe care l-a condus.

S-a constatat că este un tânăr de 22 ani, că nu are asupra sa documentele personale și cele ale autovehiculului și că nu este posesor de permis de conducere.

Totodată, s-a procedat la verificarea a autoutilitarei stabilindu-se că aceasta a fost radiată din circulație la data de 14.08.2020 și inspecția tehnică periodică este expirată din data de 28.10.2020.

Șoferul a fost condus la sediul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, care urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii SPR 8 Adâncata.

De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional conform prev. art. 10 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 și art. 147 pct. 1 din H.G. 1391/2006 pentru ITP expirat și lipsa documentelor personale și ale autoutilitarei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.