Marți, 2 februarie, la ora 22:20, în timp ce se aflau în executarea serviciului de patrulare pe raza satului Hănțești, comuna Hănțești, pe strada Cimitirului, lucrătorii SPR 8 Adâncata au efectuat semnal de oprire prin folosirea semnalelor acustice și luminoase precum și prin întinderea brațului, conducătorului auto al autoturismului  marca BMW,  care se deplasa din sens opus. Inițial, conducătorul auto, pe care lucrătorii de poliție l-au recunoscut ca fiind numitul M. Alexandru din sat Fetești, comuna Adâncata, a ignorat semnalele de oprire și a accelerat trecând pe lângă autospeciala de poliție și pe lângă agentul de poliție, care a reușit să se ferească din calea autoturismului. După ce a mai rulat circa 50 m, conducătorul auto a oprit pe partea dreaptă a drumului, a coborât din autoturism, iar în locul său a urcat la volan pasagerul de sex bărbătesc de pe locul din partea stânga spate.

După ce s-au prezentat și declinat calitatea, lucrătorii de poliție i-au solicitat lui M. Alexandru de 28 ani din com. Adâncata să prezinte pentru control documentele personale și ale autoturismului, acesta prezentând cartea de identitate, certificatul de înmatriculare și polița RCA. Conducătorul auto a declarat verbal că nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

În continuare s-a stabilit că pasagerul din stânga spate care a urcat la volanul autoturismului se numește M. Cosmin din  comuna Adâncata, satul Fetești.

Cei doi bărbați au fost conduși la sediul SPR 8 Adâncata unde M. Alexandru a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-au efectuat verificări în baza de date privind evidența posesorilor de permis de conducere, stabilindu-se că M. Alexandru nu este posesor de permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar față de acesta sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a fi soluționat procedural de lucrătorii SPR 8 Adâncata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.