Un tată din Africa de Sud a fost arestat de către oamenii legii, după ce a plecat în miez de noapte ca să cumpere lapte praf pentru un nou-născut. Deşi a invocat faptul că a fost vorba despre o situaţie specială, autorităţile locale l-ar fi sancţionat pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte.

În conformitate cu regulile impuse de contextul epidemiologic, în Africa de Sud circulaţia este restricţionată de la ora 21:00, la ora 5:00, ca măsură pentru limitarea transmiterii comunitare a coronavirusului.

Dar, potrivit rapoartelor locale, bărbatul s-a grăbit să cumpere lapte praf la ora unu dimineața, deoarece bebelușul său de două zile era extrem de înfometat şi refuza alăptarea. Se pare că acesta a mers la o farmacie aflată în cadrul unui spital, pentru a achiziţiona produsul.

Sancţionat pentru încălcarea regulilor

Omul a fost oprit de polițiști la aproximativ 550 de metri de casă și arestat pentru încălcarea regulilor de restricţionare a circulaţiei. Ofițerii nu l-au lăsat să ducă laptele praf acasă înainte de a-l duce în arest, notează mirror.co.uk.

Incidentul a fost raportat şi pe un grup local de Facebook. O postare spune: ”O mamă cu nou-născutul bolnav a fost forțată să meargă singură noaptea, să aducă laptele și cheile de la mașină de la soțul ei, care a fost arestat pentru că a încălcat restricţiile”.

Mai târziu, tot în acea zi, tatăl a fost eliberat și ar urma să se întoarcă în faţa instanței. Oamenii legii au deschis şi o anchetă în acest caz.

 

 

Sursa: Observatornews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.