Un texan a fost condamnat la 15 luni de închisoare după ce a scris pe Facebook că a plătit o persoană infectată cu COVID să lingă alimentele dintr-un supermarket.

Christopher Charles Perez, un texan în vârstă de 40 de ani, a postat anul trecut pe pagina sa de Facebook că a plătit o persoană infectată cu COVID să lingă alimentele dintr-un supermarket din orașul San Antonio.

Vărul meu are COVID-19 și a lins totul în ultimele două zile, pentru că l-am plătit. Ați fost avertizați”, a postat Christopher Charles Perez pe Facebook, potrivit procurorilor, informează The New York Times.

Informația nu s-a dovedit adevărată, iar postarea a fost ștearsă după 16 minute, conform datelor din dosar. Un internaut care a văzut, însă, postarea a făcut o captură de ecran și a trimis-o Southwest Texas Fusion Center, o entitate care se ocupă de investigarea posibilelor amenințări criminale și teroriste.

Apoi, procurorii au descoperit că texanul a mai postat un mesaj, care a stat 23 de ore pe Facebook, în care anunța o acțiune similară la un alt magazin, scrie newsweek.ro.

Când a fost interogat de FBI, texanul a afirmat că a încercat să sperie oamenii să nu se mai ducă în locuri publice, „pentru a-i împiedica să răspândească coronavirusul”.

În iunie 2021, Christopher Charles Perez a fost găsit vinovat pentru diseminarea de informații false și farse în legătură cu arme biologice. Iar săptămâna aceasta, un judecător federal l-a trimis 15 luni la pușcărie, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.