Incendiul a avut loc miercuri, 23 martie, în jurul orei 3:00. A fost necesară intervenția a două autospeciale de la Garda de Intervenție Siret pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autotren încărcat cu saci cu cărbuni, înmatriculat în Ucraina, care tranzita Vama Siret şi se afla în zona neutră dintre România şi Ucraina.

Cărbunii depozitaţi în saci de plastic, stivuiţi în vagonul autotrenului, ardeau mocnit, cu degajare mare de fum şi căldură, existând pericolul de propagare la întreaga încărcătură şi la capul tractor. Salvatorii au trecut la localizarea şi lichidarea incendiului, concomitent cu îndepărtarea persoanelor din zona de risc şi descărcarea sacilor cu cărbuni.

În incendiu au ars circa 50 de saci cu cărbuni şi s-au degradat alţi 20 de saci, precum şi podeaua vagonului, pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi.

Pompierii au stabilit cauza probabilă de izbucnire a incendiului, aceasta fiind autoaprinderea cărbunelui, în contact cu apa şi oxigenul, pe timpul transportului.

Nu au fost înregistrate victime, iar pompierii militari au salvat autotrenul şi aproximativ 2.000 de saci cu cărbuni.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.