Militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mălini, au intervenit cu vineri, 18 iulie, la 23.31, cu trei autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui bărbat din satul Poiana Mărului, comuna Mălini.

La sosirea echipajelor, ardea adăpostul de animale, construit din lemn, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi o anexă gospodărească, aflate în imediata apropiere.

În timp ce încerca să salveze o bovină din adăpostul de animale cuprins de flăcări, proprietarul a suferit arsuri de gradul II şi III, pe o suprafaţă de aproximativ 70% din corp. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava. După ce a fost stabilizat, o ambulanţă tip C de terapie intensivă mobilă, încadrată cu medic, l-a transferat la Iaşi, de unde a fost preluat de o aeronavă SMURD, care l-a transportat la un spital specializat din municipiul Bucureşti.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:55. Au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi şi circa trei tone de fân. În incendiu a pierit şi bovina pe care proprietarul a încercat să o scoată din foc.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un trăsnet direct. Pompierii au salvat locuinţa şi anexa gospodărească.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.