Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, ascunse într-un  spațiu special amenajat în tavanul unui microbuz, 1.530 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Joi, 19 decembrie a.c., în jurul orei 1:30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean, A.S., în vârstă de 32 de ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina. 

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

„Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în tavanul modificat al microbuzului, cantitatea de 1.530 de pachete cu ţigări, având provenienţă ucraineană”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul șef Ilie Poroch.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 2.295 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar  microbuzul în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării de autoritatea vamală, întrucât avea un loc special amenajat pentru transportul țigărilor. 

Totodată, împotriva cetăţeanului ucrainean s-a luat măsura interzicerii întrării în România, pe o perioadă de 5 ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.