Un bărbat în vârstă de 36 de ani, cetățean ucrainean, este cercetat pentru contrabandă după ce a încercat să intre în România, prin Vama Siret, cu peste 300 de kilograme de tutun pentru narghilea.

În seara zilei de 8 martie, în jurul orei 20.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Volodymyr D., în vârstă de 36 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Polonia.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 301 kg de tutun pentru narghilea cu diverse arome, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare de 30.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean este cercetat de către poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Totodată, microbuzul marca Mercedes- Benz, în valoare de 90.000 lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului – ITPF Sighetu Marmației, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat,  au observat în apropierea frontierei de stat cinci persoane care se deplasau spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, efectuând somaţiile prin voce, însă deoarece acestea nu s-au supus, au fost executate 3 focuri de avertisment, în plan vertical.

Nici de această dată persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul ucrainean, prin apa râului Tisa.

Imediat, au fost anunțate și autoritățile ucrainene de frontieră despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate, iar coletele au fost transportate la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 4.960 pachete țigări, marca Marble, în valoare de 58.000 lei.

Drept urmare, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară cecetări în vederea documentării întregii activități infracționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.