La data de 12 august, la ora 19:01, patrula de siguranță publică din cadrul SPR Marginea, a oprit pentru control autoturismul marca Audi A6, care se deplasa pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, condus de C.R. de 43 ani, din Vicovu de Jos, acesta prezentând polițiștilor, permisul de conducere categoriile A, B, W, eliberat de autoritățile din Irlanda, eliberat la data de 26.06.2014, certificatul de înmatriculare al autoturismului și polița RCA.
Cu această ocazie, susnumitul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 8 din OUG 195/2002 cu AV, prin procesul verbal de constatarea contravenției.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea și valabilitatea permisului de conducere prezentat de C.R., a fost informat Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Național Interpol, ocazie cu care, din adresă rezultă faptul că susnumitul nu figurează cu permis de conducere emis în statul Irlanda.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, „uzul de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.