În ziua de 10.02.2021, în jurul orei 12:29, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi de către ofiţerul de serviciu pe subunitate (S.N.U.A.U. 112), despre faptul că pe drumul forestier Pârâul Bocanci din or. Gura Humorului, s-a produs un eveniment soldat cu rănirea a două persoane.

Ca urmare a sesizării, un echipaj de poliţie rutieră s-a deplasat la faţa locului, iar în urma primelor verificări efectuate şi în urma discuţiilor purtate cu persoanele identificate la faţa locului, au stabilit următoarele:

În ziua de 10.02.2021, în jurul orelor 12:20, I. Andreea, de 20 ani, din mun. Iaşi, jud. Iaşi, în timp ce conducea motociclul ATV, pe un drum forestier care duce spre Vf. Toaca în afara localităţii Gura Humorului, sector de drum nedeschis circulaţiei publice, ca urmare a conducerii imprudente pe un drum cu declivităţi şi acoperit cu zăpadă topită, a pierdut controlul asupra direcţiei în momentul urcării unei pante şi a căzut într-o râpă în partea stângă a direcţiei sale de mers.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a numitelor:

  1. I. Andreea, conducătoarea motociclu ATV, care a fost transportată mai întâi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „comă gradul 4, politraumatism prin accident rutier, observaţie hemoragie subturală”, după care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava , în vederea efectuării unor investigaţii medicale amănunţite. Victima a rămas internată;
  2. B. Teona-Elena, de 20 ani, din mun. Iași, pasageră pe motociclul ATV, care a fost transportată mai întâi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „traumatism hemitorace drept şi traumatism coloană dorsală”.

Conducătoarea moto I. Andreea nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, din cauza stării de comă în care se afla.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, evenimentul rutier urmând a fi soluţionat procedural sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, chiar dacă evenimentul rutier nu întruneşte condiţiile cumulative pentru a fi catalogat ca şi accident rutier, întrucât nu s-a produs pe un sector de drum deschis circulaţiei publice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.