În cadrul ședinței Consiliului Local Suceava de miercuri, 26 martie, a fost din nou supus dezbaterii proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și a regulamentului de urbanism aferent, necesare construirii Facultății de Medicină și Științe Biologice a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.
Primarul Vasile Rîmbu readuce, astfel, acest proiect în discuție, după ce anterior fusese retras din cauza unor opinii divergente referitoare la amplasament și direcțiile de dezvoltare. La momentul respectiv, primarul a decis amânarea luării unei hotărâri, retrăgând proiectul de pe ordinea de zi.
La ședința deliberativului local a fost prezent și rectorul USV, Mihai Dimian.
Primarul Sucevei a explicat necesitatea construirii sediului FMSB, motivând că țara noastră se confruntă cu un deficit de medici, însă, prin efortul comun al USV și al SCJU s-a ajuns ca existența unei astfel de facultăți la Suceava să fie o realitate. De altfel, edilul a subliniat că, din cauza amplasamentului, „am avea câteva rețineri, însă este imperios necesar să avem facultate de medicină la Suceava”.
Totodată, Vasile Rîmbu a precizat că pentru a nu se aglomera străzile din zonă și pentru a fi locuri de parcare suficiente trebuie privit în jur.
„Relocarea Serviciului de Ambulanță Județean Sucea ar fi o soluție. De asemenea, avem și clădirea Direcției de Sănătate Publică, care ar putea fi reprofilată pentru Spitalul Clinic Județean, DSP-ul putând să funcționeze și în clădirea Centrului de Transfuzii din Suceava”, a spus Vasile Rîmbu.
În ceea ce privește locurile de parcare de la SCJU, edilul a precizat că numărul acestora poate fi suplimentat în curtea Spitalului Vechi, unde ar putea parca angajații unității medicale, dar și vizitatorii pacienților internați, care ar avea de parcurs aproximativ 100 de metri până la Spitalul Nou.
De cealaltă parte, rectorul USV, Mihai Dimian, a explicat că această clădire nu va avea doar scop educațional, ci va putea fi folosită de medicii din SCJU Suceava pentru diferite activități clinice.
„În cinci județe și municipiul București sunt peste jumătate din medicii din țară, iar în restul de 36 de județe mai puțin de jumătate. Asta înseamnă să nu ai facultate de medicină”, a punctat rectorul Mihai Dimian.
Deși consilierii locali social democrați Paul Turcoman și Beniamin Atodiresei au avut puncte de vedere diferite referitoare la amplasamentul Facultății de Medicină și Științe Biologice, aceștia au votat „pentru” proiectul de hotărâre.
De altfel, viceprimarul municipiului Suceava, Daniel Ungurian, a explicat că proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și a regulamentului de urbanism aferent nu a fost tergiversat, cum s-a sugerat, acesta fiind depus pe 28 august 2024.
Trebuie precizat că documentația urbanistică prevede amenajarea unor locuri de parcare, sistematizare verticală, împrejmuire și racorduri/branșamente, toate pe un teren aflat în proprietatea statului român. Conform referatului de aprobare, inițiativa respectă legislația în vigoare, inclusiv Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții și Codul administrativ (OUG nr. 57/2019). Aprobarea PUZ-ului va permite Universității „Ștefan cel Mare” să continue dezvoltarea infrastructurii Facultății de Medicină și Științe Biologice, un proiect strategic pentru comunitatea locală.
După adoptarea hotărârii, prevederile aprobate vor sta la baza elaborării documentației tehnice necesare obținerii autorizației de construire pentru terenul de 1.440 mp, situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 21, în intravilanul municipiului Suceava.
: revista floare albastra = blue : repet _ Cristian Popescu Piedone premiul Eminescu 2025_ motivația _ o observație cumplită _’ cu același lift la spitalul județean Sf Ioan Suceava se cara atât alimente cat și materiale conținând arma biologica ‘_ adică cauza in sine nu e covid ci aceasta interferenta per liftare procese per obiectul de activitate __ exact că la beccafe de unde polițiștii beau cafea dimineață apoi pun într-un fel de troaca din fata geamului restul de gunoaie cu chiștocuri pentru că următorii împreună cu frumoasa vânzătoare sa respire lipsa lor de onestitate igienica !?*:
: asta ne ajuta să înțelegem _ polifuncționalitatea unei construcții _ de cate lifturi minim avem nevoie ?_ de 3+3 adica personal _ …_…_:deci și alternativa in paralel alaturi de cea in serie _ asta înseamnă în primul rând curent electric _ adică distribuția maternităților in fiecare localitate și nu o singura maternitate in spitalul județean Suceava _ așa a și fost _ însă dementa se pare că a atins cote maxime _ nu din cauza politicului ci din cauza lipsei de onestitate :
: îi foarte interesant că excelenta sa Cristian Popescu Piedone sa ia și urma acestor deșeuri conținând arma biologica _ adică unde ajung ele efectiv _ :inclusiv cele de la clinicile private din Suceava :
: deci _ Crin Antonescu_ reprezentant al alianței PSD PNL UDMR și minorități _ candidat _președinte Romania 2025-2030 !*:
: partea a doua a expunerii _ după miezul nopții _ test spațial _ https://revistafloarealbastra-blue.rf.gd :